بررسی و خالص‏سازی نسبی آنزیم (های) مؤثر در احیای تلوریت از باکتری نمک دوست Salinicoccus iranensis
2. بررسی و خالص‏سازی نسبی آنزیم (های) مؤثر در احیای تلوریت از باکتری نمک دوست Salinicoccus iranensis

ثنا علوی؛ محمدعلی آموزگار؛ خسرو خواجه

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 1-20

چکیده
  مقدمه: امروزه‏ استفاده‏ بیش‏ از حد از تلوریت، محیط را متحمل اثرات سمی ناشی از این اکسی‏آنیون کرده است. از این رو تیمار زیستی مناطق آلوده، به عنوان روشی ارزان و سازگار با محیط زیست، مطرح است. اگرچه ...  بیشتر
افزایش میزان تولید آنزیم گزیلاناز از باسیلوس موجاونسیس با استفاده از روش جهش‏زایی تصادفی
3. افزایش میزان تولید آنزیم گزیلاناز از باسیلوس موجاونسیس با استفاده از روش جهش‏زایی تصادفی

شکوفه غازی؛ مهرداد آذین؛ عباس اخوان سپهی

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 21-36

چکیده
  مقدمه: افزایش میزان تولید آنزیم گزیلاناز از منابع میکروبی همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل جهش‏زای القایی کلاسیک بر افزایش میزان تولید آنزیم گزیلاناز باسیلوس ...  بیشتر
بررسی فعالیت ACC دآمیناز در ریزوباکتری‏های جدا شده از خاک‏های مناطق شمال کشور
4. بررسی فعالیت ACC دآمیناز در ریزوباکتری‏های جدا شده از خاک‏های مناطق شمال کشور

زینب سادات متشرعی؛ هاجر محمودی؛ پرویز اولیاء؛ حسن سلیمی

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 37-46

چکیده
  مقدمه: باکتری‏های ریزوسفری محرک رشد گیاه که حاوی آنزیمِ (1- آمینـو سـیکلوپروپان -1- کربوکـسیلیک اسید) دآمیناز هستند، می‏توانند برای بهبود رشد گیاهان به‏ویژه تحت شرایط تنش محیطی کاربرد داشته باشند. ...  بیشتر
غربال‏گری، خالص‏سازی و شناسایی دیاتومه‏های سیستم تصفیه پساب خروجی شرکت پالایش نفت کرمانشاه
5. غربال‏گری، خالص‏سازی و شناسایی دیاتومه‏های سیستم تصفیه پساب خروجی شرکت پالایش نفت کرمانشاه

الهام محمدیان؛ ناصر کریمی؛ بهنام راسخ؛ حمیدرضا قاسمپور؛ سوما دهلوی

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 47-58

چکیده
  مقدمه: وجود پالایشگاه‏های متعدد در ایران، اهمیت تصفیه پساب را توجیه می‏کند. ریز جلبک‏ها با توجه به تنوع و کاربرد‏ فراوان، در این امر برتری دارند. از ریزجلبک‏های موثر، می‏توان به باسیلاریوفایت، ...  بیشتر
بررسی آلودگی محصولات مختلف لبنی عرضه شده در شهر اصفهان به قارچ‏های ساپروفیت
6. بررسی آلودگی محصولات مختلف لبنی عرضه شده در شهر اصفهان به قارچ‏های ساپروفیت

فاطمه فلاحی؛ محبوبه مدنی

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 59-70

چکیده
  مقدمه: قارچ‏ها به‏ویژه برخی از گونه‏های پنی سیلیوم و آسپرژیلوس از دلایل اصلی آلودگی محصولات لبنی هستند که به‏علت تولید مایکوتوکسین‏ها، سلامت عمومی جامعه و امنیت غذا را تهدید می‏کنند. هدف از ...  بیشتر
مطالعه فراوانی و مقاومت دارویی باکتری لاکتوکوکوس گارویه در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری
7. مطالعه فراوانی و مقاومت دارویی باکتری لاکتوکوکوس گارویه در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری

مسعود شهرانی؛ مهدی رئیسی؛ الهه تاج بخش

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 71-78

چکیده
  مقدمه: باکتری لاکتوکوکوس گارویه عامل بیماری لاکتوکوکوزیس در ماهی ‏است که قابلیت انتقال به انسان در صورت تماس یا مصرف ماهی آلوده را دارد. این عامل در سال‏های اخیر شیوع زیادی در مزارع پرورش ماهی داشته ...  بیشتر
بهینه‏ سازی تولید آلفا آمیلاز توسط باسیلوس آمیلولیکویی‌ فسینز با روش سطح پاسخ
8. بهینه‏ سازی تولید آلفا آمیلاز توسط باسیلوس آمیلولیکویی‌ فسینز با روش سطح پاسخ

حمید رضا صمدلویی؛ حامی کابوسی؛ نعیمه طبری

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 79-90

چکیده
  مقدمه: آلفا آمیلاز یکی از آنزیم‌های تجاری مهم در میان آنزیم‌های هیدرولیز کننده نشاسته است. استفاده از آمیلاز باکتریایی در صنایع مختلف به‌دلیل مزایای آن نسبت به آمیلاز‌های حاصل از منابع گیاهی و حیوانی، ...  بیشتر
بیوکنترل عامل مولد بیماری شانکر مرکبات با استفاده از ترکیبات ضد میکروبی تولید شده توسط قارچ Aspergillus awamori K-03
9. بیوکنترل عامل مولد بیماری شانکر مرکبات با استفاده از ترکیبات ضد میکروبی تولید شده توسط قارچ Aspergillus awamori K-03

سارا کاظم زاده؛ ناصر فرخی؛ سعید امین زاده؛ سید مهدی علوی؛ ابوالفضل مسعودی؛ مجتبی ممرآبادی؛ طناز گودرزی

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 91-98

چکیده
  مقدمه: بیماری‏های باکتریایی از جمله دلایل اصلی خسارت در گیاهان به شمار می‏آیند. در این میان، باکتری عامل بیماری شانکر مرکبات (Xanthamonas citri ssp. citri (Xcc کشت لیمو در سراسر دنیا را تحت تأثیر خود قرار داده است‏‏. مواد ...  بیشتر
جداسازی سودوموناس‏های مقاوم به نانو اکسید روی از خاک و بررسی ژن‏های دخیل در مقاومت
10. جداسازی سودوموناس‏های مقاوم به نانو اکسید روی از خاک و بررسی ژن‏های دخیل در مقاومت

شهلا سلطانی نژاد؛ محمد ربانی خوراسگانی؛ محمد مهدی یعقوبی؛ شهریار شاکری

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 99-108

چکیده
  مقدمه: نانو ذرات اکسید روی به طور وسیع در صنعت، لوازم آرایشی، بهداشتی و پزشکی استفاده می‏شوند. بررسی‏های زیادی بر روی فعالیت ضد میکروبی نانو ذرات متمرکز انجام شده است، اما اطلاعات اندکی در مورد مقاومت ...  بیشتر
بررسی آلودگی گوشت گوساله عرضه شده در سطح شهر اصفهان به کلستریدیوم دیفیسیل با روش کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز با تکنیک چندتایی
11. بررسی آلودگی گوشت گوساله عرضه شده در سطح شهر اصفهان به کلستریدیوم دیفیسیل با روش کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز با تکنیک چندتایی

زهرا اسفندیاری؛ محمد جلالی؛ حمید عزت پناه؛ اسکات ویز؛ محمد چمنی

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، صفحه 109-116

چکیده
  مقدمه: در سال‏های اخیر احتمال انتقال کلستریدیوم دیفیسیل با مصرف مواد غذایی به انسان با افزایش عفونت این باکتری در جامعه مطرح شد. در این میان پژوهش‏های گسترده‏تری از وضعیتکلستریدیوم دیفیسیل در گوشت ...  بیشتر