دوره 10 (1400)
دوره 9 (1399)
دوره 8 (1398)
دوره 7 (1397)
دوره 6 (1396)
دوره 5 (1395)
دوره 4 (1394)
دوره 3 (1393)
دوره 2 (1392)
دوره 1 (1391)
موضوعات = میکروبیولوژی غذایی
تعداد مقالات: 25
1. بررسی بیوانفورماتیکی پپتیدهای ضد باکتری در پنج گونه پروکاریوت و یوکاریوت و بررسی اثر ضدباکتری نایسین بر باکتری گرم مثبت و گرم منفی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 12 آذر 1399
چکیده
مقدمه:امروزه کاربرد گستردهی پپتیدهای ضد میکروبی به عنوان نگهدارندهی طبیعی به دلیل عوارض نگهدارندههای مصنوعی )ایجاد سرطانها و آسیب به کبد در داروها و غذاها( مورد توجه زیادی قرار گرفته است. مواد ... بیشتر2. Effects of Ethanolic and Aqueous Extracts of Propolis on the Microbial Load of Raw Milk
دوره 9، شماره 36 ، زمستان 1399، ، صفحه 25-34
چکیده
مقدمه: برهموم یکی از مهمترین فراوردههای فرعی زنبور عسل است که بهواسطۀ ویژگی میکروبکشی قوی، پتانسیل آن را دارد که بهشکل افزودنی طبیعی غذایی استفاده شود. مطالعۀ حاضر بهمنظور بررسی آثار عصارههای ... بیشتر3. Identification and Characterizations of Shiga Toxin-producing E.coli Isolated from Meat-contact Surfaces
دوره 9، شماره 36 ، زمستان 1399، ، صفحه 15-23
چکیده
مقدمه: سروتیپهای تولیدکنندۀ سم شیگا باکتری اشریشیا کلی جزو مهمترین عوامل نوپدید بیماریهای مشترک انسان و حیوان به شمار میآیند که سبب بیماریهایی مانند کولیک خونریزیدهنده، سندرم اورمیهمولیتیک ... بیشتر4. نخستین جداسازی و شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های بومی دارای پتانسیل پروبیوتیکی از پنیر سنتی پوستی ایرانی و فعالیت آنتی اکسیداتیو آنها
دوره 8، شماره 32 ، زمستان 1398، ، صفحه 25-39
چکیده
مقدمه: پنیر پوستی بهعنوان یک پنیر سنتی، به طور عمده از شیر گوسفندان در جنوب غربی ایران تولید میشود. هدف این مطالعه، شناسایی لاکتوباسیلهای جدا شده از پنیر پوستی و بررسی ویژگیهای پروبیوتیکی ... بیشتر5. جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم از ریزوسفر ریشۀ برنج لنجان
دوره 7، شماره 27 ، پاییز 1397، ، صفحه 61-71
چکیده
مقدمه: پروبیوتیک به گروهی از ریزموجودات زنده اطلاق میشود که آثار سودمندی بر سلامتی میزبان دارند. لاکتوباسیلوسها از مهمترین باکتریهای پروبیوتیک هستند. تحریککنندگی سیستم ایمنی و کاهش عفونت دستگاه ... بیشتر6. مقایسه عوامل رشد، ترکیب شیمیایی، پروفایل اسیدهای چرب، مقدار کلروفیل و کاروتن کل دو گونه جلبکی سندسموس آبلیکوس و هماتوکوکوس پلوویالیس
دوره 7، شماره 26 ، تابستان 1397، ، صفحه 101-113
چکیده
مقدمه: جلبکها سرشار از مواد معدنی، ویتامین و دیگر مواد مغذی هستند و برای تولید انواع مختلف مواد خام مفید استفاده میشوند. از این رو، روشهای مختلفی برای افزایش تولید به کار برده میشوند. مواد و روشها: ... بیشتر7. بررسی باکتریهای تجزیه کننده تانن جداسازی شده از پوست پسته و مدفوع بز تغذیه شده با پوست پسته
دوره 5، شماره 20 ، زمستان 1395، ، صفحه 61-69
چکیده
مقدمه: تاننها پلیفنلهای سمی موجود در بسیاری از گیاهان از جمله پسته و محصولات فرعی آن هستند. انواعی از میکروارگانیسمها از جمله باکتریها قادر به تحمل و تجزیه تانن هستند. هدف این پژوهش، جداسازی و بررسی ... بیشتر8. فراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینیهای عرضه شده در شهر اصفهان
دوره 5، شماره 17 ، بهار 1395، ، صفحه 27-34
چکیده
مقدمه: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به میکروارگانیسم اشریشیا کلی، تنوع شیرینیها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا پژوهش حاضر ضمن مطالعه شاخصهای پراکندگی ... بیشتر9. بررسی سویه های اشرشیاکلی (E.coli) بهدست آمده از بستنی سنتی بر اساس پروفایل پروتئینی در شهر اصفهان
دوره 5، شماره 17 ، بهار 1395، ، صفحه 171-184
چکیده
مقدمه: باکتریهایی که در مواد غذایی حضور دارند، تحت تأثیر فرآیندهای مختلف دمایی نظیر سرما و گرما قرار میگیرند. این موارد باعث ایجاد شوک در باکتریها شده و آنها را وادار به تولید پروتئینها ... بیشتر10. بررسی اثر ضد میکروبی و ضد اتصالی لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی بر باکتری اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک (UPEC)
دوره 5، شماره 17 ، بهار 1395، ، صفحه 159-170
چکیده
مقدمه: یکی از عوامل مهم در عفونتهای دستگاه ادراری ناشی از اشریشیاکلای یوروپاتوژنیک، چسبیدن باکتری به سطح سلول میزبان است. بنابراین، مهار اتصال باکتری، راهکاری مناسب برای مهار و پیشگیری از ... بیشتر11. جداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاه مزگی و تعیین ویژگی های پروبیوتیکی آن
دوره 4، شماره 16 ، زمستان 1394، ، صفحه 97-108
چکیده
مقدمه: پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده و غیر بیماریزایی هستند که اگر به تعداد کافی وارد بدن شوند، خواص سلامت بخش زیادی را برای میزبان به ارمغان میآورند. محصولات لبنی سنتی منبع مناسبی برای ... بیشتر12. شناسایی باکتری های جنس Vibrio جداسازی شده از ماهی آکواریومی گوپی (Poecillia reticule) در استخرهای پرورش ماهی کاشان، اصفهان، ایران
دوره 4، شماره 16 ، زمستان 1394، ، صفحه 43-48
چکیده
مقدمه: باکتریهای گرم منفی از مهمترین باکتریهای بیماریزا برای موجودات دریایی از جمله ماهیان زینتی هستند. مواد و روش ها: در این پژوهش گونههای Vibrio از ماهی زینتی گوپی در استخرهای پرورش ... بیشتر13. غربالگری لاکتوباسیل های بومی ایران از نظر تولید اسید لاکتیک و شناسایی سویه های برتر
دوره 4، شماره 15 ، پاییز 1394، ، صفحه 155-166
چکیده
مقدمه: لاکتوباسیل ها دستهای از باکتریهای اسیدلاکتیک هستند که محصول نهایی تخمیر آنها اسیدلاکتیک است. هدف از پژوهش حاضر، انتخاب لاکتوباسیلهای بومی تولید کننده اسیدلاکتیک تک ... بیشتر14. ثبات اکسایشی چربی در شیر گاو و شیر سویا به واسطه تخمیر با لاکتوباسیلوس پلانتاروم در طی دوره نگهداری در یخچال
دوره 4، شماره 14 ، تابستان 1394، ، صفحه 37-48
چکیده
مقدمه: در سالهای اخیر جایگزینی شیر سویا با شیر گاو به علت ویژگیهای آنتیاکسیدانی در افراد مبتلا به بیماریهای التهابی در مطالعات کلینیکی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. این در حالی است که غیر ... بیشتر15. اثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیک، پروبیوتیک، اکسی تتراسیکلین و نئومایسین بر جمعیت باکتریایی کلی فرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبور عسل (Apismellifera L.)
دوره 4، شماره 14 ، تابستان 1394، ، صفحه 93-100
چکیده
مقدمه: عوامل محیطی و همچنین جیره غذایی از جمله مهمترین عوامل تأثیرگذار بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش است. سیستمهای ضد میکروبی بسیاری به طور طبیعی در زنبوران عسل و غذای آنها وجود دارد. هدف از این ... بیشتر16. جداسازی لاکتوباسیلوس پلانتاروم از ارقام مختلف زیتون بومی ایران و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن بر دو باکتری بیماری زای خانواده انتروباکتریاسه
دوره 4، شماره 13 ، بهار 1394، ، صفحه 139-160
چکیده
مقدمه: درمان با کمک میکروارگانیسمها روشی نوین و در حال توسعه است که در این زمینه باکتریهای پروبیوتیک به ویژه باکتریهای اسیدلاکتیک نقش اساسی دارند. زیتون از گیاهان پربار و مفید بومی ایران و سرشار ... بیشتر17. بررسی امکان ایجاد تغییر در جوامع باکتریایی دستگاه گوارش ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) با استفاده از پربیوتیک مخمری
دوره 4، شماره 13 ، بهار 1394، ، صفحه 93-104
چکیده
مقدمه: باکتریهای موجود در میکروبیوتای رودهای به جنسها و گونههای مختلفی متعلق هستند که بخش زیادی از آنها از دسته باکتریهای گرم منفی هستند. با این حال در برخی از ماهیها باکتریهای گرم ... بیشتر18. ردیابی ژن های مولد انتروتوکسین در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از ناگت مرغ در استان اصفهان به روش PCR
دوره 4، شماره 13 ، بهار 1394، ، صفحه 25-34
چکیده
مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوسمولد انتروتوکسین به عنوان رایجترین عامل مسمومیت غذایی استافیلوکوکی و به دنبال آن وقوع گاستروانتریت، اسهال و استفراغ شناخته شده است که وجود ژنهای مولد انتروتوکسین در ... بیشتر19. مقایسه اثر لاکتوکوکوس لاکتیس و نیسین برای مهار رشد باکتریهای بیماریزا در پنیر فتا ایرانی
دوره 3، شماره 12 ، زمستان 1393، ، صفحه 79-92
چکیده
مقدمه: در مطالعه حاضر اثرکشت باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نیسین در کشت توام و نیسین استاندارد خالص بر باکتریهای بیماریزای غذایی در محیط کشت و پنیر فتا ایرانی بررسی شد. در مقایسه لاکتوکوکوس ... بیشتر20. بررسی آلودگی محصولات مختلف لبنی عرضه شده در شهر اصفهان به قارچهای ساپروفیت
دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، ، صفحه 59-70
چکیده
مقدمه: قارچها بهویژه برخی از گونههای پنی سیلیوم و آسپرژیلوس از دلایل اصلی آلودگی محصولات لبنی هستند که بهعلت تولید مایکوتوکسینها، سلامت عمومی جامعه و امنیت غذا را تهدید میکنند. هدف از ... بیشتر21. مطالعه فراوانی و مقاومت دارویی باکتری لاکتوکوکوس گارویه در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری
دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، ، صفحه 71-78
چکیده
مقدمه: باکتری لاکتوکوکوس گارویه عامل بیماری لاکتوکوکوزیس در ماهی است که قابلیت انتقال به انسان در صورت تماس یا مصرف ماهی آلوده را دارد. این عامل در سالهای اخیر شیوع زیادی در مزارع پرورش ماهی داشته ... بیشتر22. اثر متابولیتهای لاکتوباسیلهای جدا شده از ماستهای بومی استان چهارمحال و بختیاری علیه باکتریهای بیماریزا
دوره 2، شماره 5 ، بهار 1392، ، صفحه 11-20
چکیده
مقدمه: به علت اثرات مفید پروبیوتیکها بر سلامت، این باکتری ها به شکل روز افزون به مواد لبنی و سایر مواد غذایی افزوده میشوند. لاکتوباسیلها از پرکاربردترین باکتریها ... بیشتر23. بهینه سازی تولید، خالصسازی و شناسایی پلی گالاکتوروناز از قارچ عامل بیماری ساق سیاه لوبیا
دوره 1، شماره 4 ، زمستان 1391، ، صفحه 21-34
چکیده
مقدمه: در این مطالعه، تولید یک پلی گالاکتوروناز از قارچ بومی عامل بیماری ساق سیاه لوبیا، فعال در اسیدیته 3 و مناسب برای استفاده در صنایع آب میوهگیری بررسی شد. اشکال مناسب کربن، نیتروژن و فسفر شناسایی ... بیشتر24. بررسی ترکیب بهینه سینبیوتیکی بین باکتری پروبیوتیکی Pediococcus acidilactici و پربیوتیکهای اینولین، الیگوفروکتوز و زایلوالیگوساکارید
دوره 1، شماره 3 ، پاییز 1391، ، صفحه 1-12
چکیده
مقدمه:استفاده همزمان گونههای پروبیوتیکی به همراه پربیوتیکهای مناسب (سینبیوتیک) به عنوان سوبسترا برای افزایش غالبیت و رشد پایدار باکتریهای پروبیوتیکی، به علت ناتوانی گونههای پروبیوتیکی ... بیشتر25. بهینهسازی فعالیت اگزوپکتینازی قارچ Monilia جداسازی شده از نارنگی در تخمیر غوطهور
دوره 1، شماره 1 ، بهار 1391، ، صفحه 23-30