دوره 12 (1402)
دوره 11 (1401)
دوره 10 (1400)
دوره 9 (1399)
دوره 8 (1398)
دوره 7 (1397)
دوره 6 (1396)
دوره 5 (1395)
دوره 4 (1394)
دوره 3 (1393)
دوره 2 (1392)
دوره 1 (1391)
موضوعات = میکروبیولوژی غذایی
تعداد مقالات: 29
مقایسۀ انواع روشهای حفظ باکتریهای اسید لاکتیک برای استفاده بهصورت کشت آغازگر
دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 77-94
چکیده
چکیدهمقدمه: در صنایع غذایی برای تولید انواع مختلف محصولات تخمیری از تکسویهها یا مخلوط مزوفیل و ترموفیل باکتریهای اسید لاکتیک بهعنوان کشتهای آغازگر استفاده میشود. نگهداری این کشتهای آغازگر ... بیشتربهینهسازی تولید اگزو پلیساکارید سنتزشده توسط Lacticaseibacillus paracasei AS20(1) و پتانسیل آن بهعنوان عامل ضدبیوفیلمی و ضدسرطانی
دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 105-118
چکیده
چکیده مقدمه: اگزوپلیساکاریدهای (EPSs) سنتزشده توسط باکتریهای اسیدلاکتیک، پلیساکاریدهایی با فعالیتهای درمانی متنوعاند. EPSها بهدلیل ایمنبودن میتوانند در تهیه غذاهای فراسودمند به کار گرفته ... بیشترفعالیت ضدمیکروبی سویههای پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی PTCC 1954 و لوکونوستوک مزانتروئیدس PTCC 1953 جداسازیشده از سوسیسهای ارگانیک گوشت
دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 129-144
چکیده
چکیده مقدمه: محصولات گوشتی ارگانیک بهدلیل وجود باکتریهای اسیدلاکتیک مانند لاکتوباسیلوسها، لوکونوستوکها، لاکتوکوسها و پدیوکوکوسها بسیار شناختهشده هستند. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی ... بیشترغربالگری و شناسایی مولکولی اکتینوباکترهای مولد آنزیم تیروزیناز از خاکهای کویر مرنجاب، غار هامپوئیل و جزیرة هرمز
دوره 11، شماره 41 ، فروردین 1401، ، صفحه 33-50
چکیده
مقدمه: آنزیمهای اکسیدکنندة تیروزین یا تیروزینازها کاربردهای متنوعی در حوزههای درمانی، غذایی و محیطی دارند. با توجه به اهمیت اکتینوباکترها بهعنوان یکی از مهمترین باکتریهای نویدبخش مولد ترکیبات ... بیشتربررسی بیوانفورماتیکی پپتیدهای ضدباکتری در پنج گونه پروکاریوت و یوکاریوت و بررسی اثر ضدباکتری نایسین بر باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی
دوره 10، شماره 39 ، مهر 1400، ، صفحه 29-50
چکیده
مقدمه: امروزه، کاربرد گستردۀ پپتیدهای ضدمیکروبی بهشکل نگهدارندۀ طبیعی بهعلت عوارض نگهدارندههای مصنوعی (ایجاد سرطانها و آسیب به کبد در داروها و غذاها) مدنظر قرار گرفته است. مواد و روشها: در ... بیشترIdentification and Characterizations of Shiga Toxin-producing E.coli Isolated from Meat-contact Surfaces
دوره 9، شماره 36 ، دی 1399، ، صفحه 15-23
چکیده
مقدمه: سروتیپهای تولیدکنندۀ سم شیگا باکتری اشریشیا کلی جزو مهمترین عوامل نوپدید بیماریهای مشترک انسان و حیوان به شمار میآیند که سبب بیماریهایی مانند کولیک خونریزیدهنده، سندرم اورمیهمولیتیک ... بیشترEffects of Ethanolic and Aqueous Extracts of Propolis on the Microbial Load of Raw Milk
دوره 9، شماره 36 ، دی 1399، ، صفحه 25-34
چکیده
مقدمه: برهموم یکی از مهمترین فراوردههای فرعی زنبور عسل است که بهواسطۀ ویژگی میکروبکشی قوی، پتانسیل آن را دارد که بهشکل افزودنی طبیعی غذایی استفاده شود. مطالعۀ حاضر بهمنظور بررسی آثار عصارههای ... بیشترنخستین جداسازی و شناسایی مولکولی لاکتوباسیل های بومی دارای پتانسیل پروبیوتیکی از پنیر سنتی پوستی ایرانی و فعالیت آنتی اکسیداتیو آنها
دوره 8، شماره 32 ، دی 1398، ، صفحه 25-39
چکیده
مقدمه: پنیر پوستی بهعنوان یک پنیر سنتی، به طور عمده از شیر گوسفندان در جنوب غربی ایران تولید میشود. هدف این مطالعه، شناسایی لاکتوباسیلهای جدا شده از پنیر پوستی و بررسی ویژگیهای پروبیوتیکی ... بیشترجداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم از ریزوسفر ریشۀ برنج لنجان
دوره 7، شماره 27 ، مهر 1397، ، صفحه 61-71
چکیده
مقدمه: پروبیوتیک به گروهی از ریزموجودات زنده اطلاق میشود که آثار سودمندی بر سلامتی میزبان دارند. لاکتوباسیلوسها از مهمترین باکتریهای پروبیوتیک هستند. تحریککنندگی سیستم ایمنی و کاهش عفونت دستگاه ... بیشترمقایسه عوامل رشد، ترکیب شیمیایی، پروفایل اسیدهای چرب، مقدار کلروفیل و کاروتن کل دو گونه جلبکی سندسموس آبلیکوس و هماتوکوکوس پلوویالیس
دوره 7، شماره 26 ، تیر 1397، ، صفحه 101-113
چکیده
مقدمه: جلبکها سرشار از مواد معدنی، ویتامین و دیگر مواد مغذی هستند و برای تولید انواع مختلف مواد خام مفید استفاده میشوند. از این رو، روشهای مختلفی برای افزایش تولید به کار برده میشوند. مواد و روشها: ... بیشتربررسی باکتریهای تجزیه کننده تانن جداسازی شده از پوست پسته و مدفوع بز تغذیه شده با پوست پسته
دوره 5، شماره 20 ، بهمن 1395، ، صفحه 61-69
چکیده
مقدمه: تاننها پلیفنلهای سمی موجود در بسیاری از گیاهان از جمله پسته و محصولات فرعی آن هستند. انواعی از میکروارگانیسمها از جمله باکتریها قادر به تحمل و تجزیه تانن هستند. هدف این پژوهش، جداسازی و بررسی ... بیشترفراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینیهای عرضه شده در شهر اصفهان
دوره 5، شماره 17 ، خرداد 1395، ، صفحه 27-34
چکیده
مقدمه: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به میکروارگانیسم اشریشیا کلی، تنوع شیرینیها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا پژوهش حاضر ضمن مطالعه شاخصهای پراکندگی ... بیشتربررسی اثر ضد میکروبی و ضد اتصالی لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی بر باکتری اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک (UPEC)
دوره 5، شماره 17 ، خرداد 1395، ، صفحه 159-170
چکیده
مقدمه: یکی از عوامل مهم در عفونتهای دستگاه ادراری ناشی از اشریشیاکلای یوروپاتوژنیک، چسبیدن باکتری به سطح سلول میزبان است. بنابراین، مهار اتصال باکتری، راهکاری مناسب برای مهار و پیشگیری از ... بیشتربررسی سویه های اشرشیاکلی (E.coli) بهدست آمده از بستنی سنتی بر اساس پروفایل پروتئینی در شهر اصفهان
دوره 5، شماره 17 ، خرداد 1395، ، صفحه 171-184
چکیده
مقدمه: باکتریهایی که در مواد غذایی حضور دارند، تحت تأثیر فرآیندهای مختلف دمایی نظیر سرما و گرما قرار میگیرند. این موارد باعث ایجاد شوک در باکتریها شده و آنها را وادار به تولید پروتئینها ... بیشترشناسایی باکتری های جنس Vibrio جداسازی شده از ماهی آکواریومی گوپی (Poecillia reticule) در استخرهای پرورش ماهی کاشان، اصفهان، ایران
دوره 4، شماره 16 ، اسفند 1394، ، صفحه 43-48
چکیده
مقدمه: باکتریهای گرم منفی از مهمترین باکتریهای بیماریزا برای موجودات دریایی از جمله ماهیان زینتی هستند. مواد و روش ها: در این پژوهش گونههای Vibrio از ماهی زینتی گوپی در استخرهای پرورش ... بیشترجداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاه مزگی و تعیین ویژگی های پروبیوتیکی آن
دوره 4، شماره 16 ، اسفند 1394، ، صفحه 97-108
چکیده
مقدمه: پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده و غیر بیماریزایی هستند که اگر به تعداد کافی وارد بدن شوند، خواص سلامت بخش زیادی را برای میزبان به ارمغان میآورند. محصولات لبنی سنتی منبع مناسبی برای ... بیشترغربالگری لاکتوباسیل های بومی ایران از نظر تولید اسید لاکتیک و شناسایی سویه های برتر
دوره 4، شماره 15 ، آذر 1394، ، صفحه 155-166
چکیده
مقدمه: لاکتوباسیل ها دستهای از باکتریهای اسیدلاکتیک هستند که محصول نهایی تخمیر آنها اسیدلاکتیک است. هدف از پژوهش حاضر، انتخاب لاکتوباسیلهای بومی تولید کننده اسیدلاکتیک تک ... بیشترثبات اکسایشی چربی در شیر گاو و شیر سویا به واسطه تخمیر با لاکتوباسیلوس پلانتاروم در طی دوره نگهداری در یخچال
دوره 4، شماره 14 ، شهریور 1394، ، صفحه 37-48
چکیده
مقدمه: در سالهای اخیر جایگزینی شیر سویا با شیر گاو به علت ویژگیهای آنتیاکسیدانی در افراد مبتلا به بیماریهای التهابی در مطالعات کلینیکی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. این در حالی است که غیر ... بیشتراثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیک، پروبیوتیک، اکسی تتراسیکلین و نئومایسین بر جمعیت باکتریایی کلی فرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبور عسل (Apismellifera L.)
دوره 4، شماره 14 ، شهریور 1394، ، صفحه 93-100
چکیده
مقدمه: عوامل محیطی و همچنین جیره غذایی از جمله مهمترین عوامل تأثیرگذار بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش است. سیستمهای ضد میکروبی بسیاری به طور طبیعی در زنبوران عسل و غذای آنها وجود دارد. هدف از این ... بیشترردیابی ژن های مولد انتروتوکسین در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از ناگت مرغ در استان اصفهان به روش PCR
دوره 4، شماره 13 ، خرداد 1394، ، صفحه 25-34
چکیده
مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوسمولد انتروتوکسین به عنوان رایجترین عامل مسمومیت غذایی استافیلوکوکی و به دنبال آن وقوع گاستروانتریت، اسهال و استفراغ شناخته شده است که وجود ژنهای مولد انتروتوکسین در ... بیشتربررسی امکان ایجاد تغییر در جوامع باکتریایی دستگاه گوارش ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) با استفاده از پربیوتیک مخمری
دوره 4، شماره 13 ، خرداد 1394، ، صفحه 93-104
چکیده
مقدمه: باکتریهای موجود در میکروبیوتای رودهای به جنسها و گونههای مختلفی متعلق هستند که بخش زیادی از آنها از دسته باکتریهای گرم منفی هستند. با این حال در برخی از ماهیها باکتریهای گرم ... بیشترجداسازی لاکتوباسیلوس پلانتاروم از ارقام مختلف زیتون بومی ایران و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن بر دو باکتری بیماری زای خانواده انتروباکتریاسه
دوره 4، شماره 13 ، خرداد 1394، ، صفحه 139-160
چکیده
مقدمه: درمان با کمک میکروارگانیسمها روشی نوین و در حال توسعه است که در این زمینه باکتریهای پروبیوتیک به ویژه باکتریهای اسیدلاکتیک نقش اساسی دارند. زیتون از گیاهان پربار و مفید بومی ایران و سرشار ... بیشترمقایسه اثر لاکتوکوکوس لاکتیس و نیسین برای مهار رشد باکتریهای بیماریزا در پنیر فتا ایرانی
دوره 3، شماره 12 ، بهمن 1393، ، صفحه 79-92
چکیده
مقدمه: در مطالعه حاضر اثرکشت باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نیسین در کشت توام و نیسین استاندارد خالص بر باکتریهای بیماریزای غذایی در محیط کشت و پنیر فتا ایرانی بررسی شد. در مقایسه لاکتوکوکوس ... بیشتربررسی آلودگی محصولات مختلف لبنی عرضه شده در شهر اصفهان به قارچهای ساپروفیت
دوره 3، شماره 11 ، آبان 1393، ، صفحه 59-70
چکیده
مقدمه: قارچها بهویژه برخی از گونههای پنی سیلیوم و آسپرژیلوس از دلایل اصلی آلودگی محصولات لبنی هستند که بهعلت تولید مایکوتوکسینها، سلامت عمومی جامعه و امنیت غذا را تهدید میکنند. هدف از ... بیشترمطالعه فراوانی و مقاومت دارویی باکتری لاکتوکوکوس گارویه در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری
دوره 3، شماره 11 ، آبان 1393، ، صفحه 71-78