مقایسۀ انواع روش‌های حفظ باکتری‌های اسید لاکتیک برای استفاده به‌صورت کشت آغازگر
مقایسۀ انواع روش‌های حفظ باکتری‌های اسید لاکتیک برای استفاده به‌صورت کشت آغازگر

نفیسه سادات نقوی؛ گلنوش رضائی زاده؛ فهیمه صرامی؛ منصوره سادات خیام نکویی؛ کیانوش خسروی دارانی

دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 77-94

https://doi.org/10.22108/bjm.2022.133007.1459

چکیده
  چکیدهمقدمه: در صنایع غذایی برای تولید انواع مختلف محصولات تخمیری از تک‌سویه‌ها یا مخلوط مزوفیل و ترموفیل باکتری‌های اسید لاکتیک به‌عنوان کشت‌های آغازگر استفاده می‌شود. نگهداری این کشت‌های آغازگر ...  بیشتر
بهینه‌سازی تولید اگزو پلی‌ساکارید سنتزشده توسط Lacticaseibacillus paracasei AS20(1) و پتانسیل آن به‌عنوان عامل ضدبیوفیلمی و ضدسرطانی
بهینه‌سازی تولید اگزو پلی‌ساکارید سنتزشده توسط Lacticaseibacillus paracasei AS20(1) و پتانسیل آن به‌عنوان عامل ضدبیوفیلمی و ضدسرطانی

الهه امینی؛ فاطمه سلیمی؛ سمیه ایمان پرست

دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 105-118

https://doi.org/10.22108/bjm.2022.133302.1465

چکیده
  چکیده مقدمه: اگزوپلی‌ساکاریدهای (EPSs) سنتزشده توسط باکتری‌های اسیدلاکتیک، پلی‌ساکاریدهایی با فعالیت‌های درمانی متنوع‌اند. EPSها به‌دلیل ایمن‌بودن می‌توانند در تهیه غذاهای فراسودمند به کار گرفته ...  بیشتر
فعالیت ضدمیکروبی سویه‌های پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی PTCC 1954 و لوکونوستوک مزانتروئیدس PTCC 1953 جداسازی‌شده از سوسیس‌های ارگانیک گوشت
فعالیت ضدمیکروبی سویه‌های پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی PTCC 1954 و لوکونوستوک مزانتروئیدس PTCC 1953 جداسازی‌شده از سوسیس‌های ارگانیک گوشت

مینا نصیری مسلم؛ محمد فائزی قاسمی؛ kنور امیر مظفری؛ kنجمه رنجی

دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 129-144

https://doi.org/10.22108/bjm.2022.134313.1473

چکیده
  چکیده مقدمه: محصولات گوشتی ارگانیک به‌دلیل وجود باکتری‌های اسیدلاکتیک مانند لاکتوباسیلوس‌ها، لوکونوستوک‌ها، لاکتوکوس‌ها و پدیوکوکوس‌ها بسیار شناخته‌شده هستند. هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی ...  بیشتر
غربالگری و شناسایی مولکولی اکتینوباکترهای مولد آنزیم تیروزیناز از خاک‌های کویر مرنجاب، غار هامپوئیل و جزیرة هرمز
غربالگری و شناسایی مولکولی اکتینوباکترهای مولد آنزیم تیروزیناز از خاک‌های کویر مرنجاب، غار هامپوئیل و جزیرة هرمز

زینب شاهرخ؛ فاطمه سلیمی؛ جواد حامدی

دوره 11، شماره 41 ، فروردین 1401، ، صفحه 33-50

https://doi.org/10.22108/bjm.2021.124762.1320

چکیده
  مقدمه: آنزیم‌های اکسیدکنندة تیروزین یا تیروزینازها کاربردهای متنوعی در حوزه‌های درمانی، غذایی و محیطی دارند. با توجه به اهمیت اکتینوباکترها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین باکتری‌های نویدبخش مولد ترکیبات ...  بیشتر
بررسی بیوانفورماتیکی پپتیدهای ضدباکتری در پنج گونه پروکاریوت و یوکاریوت و بررسی اثر ضدباکتری نایسین بر باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی
بررسی بیوانفورماتیکی پپتیدهای ضدباکتری در پنج گونه پروکاریوت و یوکاریوت و بررسی اثر ضدباکتری نایسین بر باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی

معصومه فلاح زیارانی؛ مسعود توحیدفر؛ محمد حسین میرجلیلی؛ حسن احمدی گاولیقی

دوره 10، شماره 39 ، مهر 1400، ، صفحه 29-50

https://doi.org/10.22108/bjm.2020.125232.1331

چکیده
  مقدمه: امروزه، کاربرد گستردۀ پپتیدهای ضدمیکروبی به‌شکل نگهدارندۀ طبیعی به‌علت عوارض نگهدارنده‌های مصنوعی (ایجاد سرطان‌ها و آسیب به کبد در داروها و غذاها) مدنظر قرار گرفته است. مواد و روش‏‏ها: در ...  بیشتر
Identification and Characterizations of Shiga Toxin-producing E.coli Isolated from Meat-contact Surfaces
Identification and Characterizations of Shiga Toxin-producing E.coli Isolated from Meat-contact Surfaces

مجتبی بنیادیان؛ و وحید شیرزادی؛ حمداله مشتاقی

دوره 9، شماره 36 ، دی 1399، ، صفحه 15-23

https://doi.org/10.22108/bjm.2020.119809.1232

چکیده
  مقدمه: سروتیپ‌های تولید‌کنندۀ سم شیگا باکتری اشریشیا کلی جزو مهم‌ترین عوامل نوپدید بیماری‌های مشترک انسان و حیوان به شمار می‌آیند که سبب بیماری‌هایی مانند کولیک خونریزی‌دهنده، سندرم اورمی‌همولیتیک ...  بیشتر
Effects of Ethanolic and Aqueous Extracts of Propolis on the Microbial Load of Raw Milk
Effects of Ethanolic and Aqueous Extracts of Propolis on the Microbial Load of Raw Milk

هادی کوهساری؛ سیده زهرا سیدالنگی؛ الهام پایندان؛ هانیه ناصری

دوره 9، شماره 36 ، دی 1399، ، صفحه 25-34

https://doi.org/10.22108/bjm.2020.120086.1237

چکیده
  مقدمه: بره‌موم یکی از مهم‌ترین فراورده‌های فرعی زنبور عسل است که به‌واسطۀ ویژگی میکروب‌کشی قوی، پتانسیل آن را دارد که به‌شکل افزودنی طبیعی غذایی استفاده شود. مطالعۀ حاضر به‌منظور بررسی آثار عصاره‌های ...  بیشتر
نخستین جداسازی و شناسایی مولکولی لاکتوباسیل‏ های بومی دارای پتانسیل پروبیوتیکی از پنیر سنتی پوستی ایرانی و فعالیت آنتی‏ اکسیداتیو آن‏ها
نخستین جداسازی و شناسایی مولکولی لاکتوباسیل‏ های بومی دارای پتانسیل پروبیوتیکی از پنیر سنتی پوستی ایرانی و فعالیت آنتی‏ اکسیداتیو آن‏ها

حسن عبدالی؛ سید سیاوش ساعی دهکردی؛ محسن مبینی دهکردی؛ سید میثم ابطحی فروشانی

دوره 8، شماره 32 ، دی 1398، ، صفحه 25-39

https://doi.org/10.22108/bjm.2018.111602.1139

چکیده
  مقدمه: پنیر پوستی به‏عنوان یک پنیر سنتی، به طور عمده از شیر گوسفندان در جنوب غربی ایران تولید می‏شود. هدف این مطالعه، شناسایی لاکتوباسیل‏های جدا شده از پنیر پوستی و بررسی ویژگی‏های پروبیوتیکی ...  بیشتر
جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم از ریزوسفر ریشۀ ‏برنج لنجان
جداسازی و شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم از ریزوسفر ریشۀ ‏برنج لنجان

صابره نوری؛ سنبل ناظری؛ پرهام حسینی

دوره 7، شماره 27 ، مهر 1397، ، صفحه 61-71

https://doi.org/10.22108/bjm.2018.109730.1112

چکیده
  مقدمه: پروبیوتیک به گروهی از ریزموجودات زنده اطلاق می‌شود که آثار سودمندی بر سلامتی میزبان دارند. لاکتوباسیلوسها از مهم‌ترین باکتری‌های پروبیوتیک هستند. تحریک‌کنندگی سیستم ایمنی و کاهش عفونت دستگاه ...  بیشتر
مقایسه عوامل رشد، ترکیب شیمیایی، پروفایل اسیدهای چرب، مقدار کلروفیل و کاروتن کل دو گونه جلبکی سندسموس آبلیکوس و هماتوکوکوس پلوویالیس
مقایسه عوامل رشد، ترکیب شیمیایی، پروفایل اسیدهای چرب، مقدار کلروفیل و کاروتن کل دو گونه جلبکی سندسموس آبلیکوس و هماتوکوکوس پلوویالیس

بهروز آتشبار؛ سعید وحدت

دوره 7، شماره 26 ، تیر 1397، ، صفحه 101-113

https://doi.org/10.22108/bjm.2017.104661.1066

چکیده
  مقدمه: جلبک‌ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین و دیگر مواد مغذی هستند و برای تولید انواع مختلف مواد خام مفید استفاده می‌شوند. از این رو، روش‌های مختلفی برای افزایش تولید به کار برده می‌شوند. مواد و روش‏‏ها: ...  بیشتر
بررسی باکتری‌های تجزیه کننده تانن جداسازی شده از پوست پسته و مدفوع بز تغذیه شده با پوست پسته
بررسی باکتری‌های تجزیه کننده تانن جداسازی شده از پوست پسته و مدفوع بز تغذیه شده با پوست پسته

آرزو طهمورث پور؛ سیدنورالدین طباطبایی؛ حسین خلخالی؛ ایمانه امینی

دوره 5، شماره 20 ، بهمن 1395، ، صفحه 61-69

https://doi.org/10.22108/bjm.2017.21146

چکیده
  مقدمه: تانن‌ها پلی‌فنلهای سمی موجود در بسیاری از گیاهان از جمله پسته و محصولات فرعی آن هستند. انواعی از میکروارگانیسم‌ها از جمله باکتری‌ها قادر به تحمل و تجزیه تانن هستند. هدف این پژوهش، جداسازی و بررسی ...  بیشتر
فراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینی‏‏های عرضه شده در شهر اصفهان
فراوانی جمعیت اشریشیا کلی در شیرینی‏‏های عرضه شده در شهر اصفهان

رسول رضایی؛ ملیحه صادقی؛ حاجیه قاسمیان صفایی؛ مریم میرلوحی؛ اکبر حسن زاده

دوره 5، شماره 17 ، خرداد 1395، ، صفحه 27-34

https://doi.org/10.22108/bjm.2016.20366

چکیده
  مقدمه: قابلیت بالای آلوده شدن مواد اولیه شیرینی به میکروارگانیسم اشریشیا کلی، تنوع شیرینی‏ها و تفاوت قابل توجه در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه موجب شد تا پژوهش‏ حاضر ضمن مطالعه شاخص‏‏های پراکندگی ...  بیشتر
بررسی اثر ضد میکروبی و ضد اتصالی لاکتوباسیلوس‏ های ‏پروبیوتیکی بر باکتری اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک ‏‏(UPEC)
بررسی اثر ضد میکروبی و ضد اتصالی لاکتوباسیلوس‏ های ‏پروبیوتیکی بر باکتری اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک ‏‏(UPEC)

مهسا صدری؛ نازیلا ارباب سلیمانی؛ محمد مهدی فرقانی فرد

دوره 5، شماره 17 ، خرداد 1395، ، صفحه 159-170

https://doi.org/10.22108/bjm.2016.20376

چکیده
  مقدمه: یکی از عوامل مهم در عفونت‏های دستگاه ادراری ناشی از اشریشیاکلای یوروپاتوژنیک، ‏چسبیدن باکتری به سطح سلول میزبان است. بنابراین، ‏مهار اتصال باکتری، ‏راهکاری مناسب برای مهار و پیشگیری از ...  بیشتر
بررسی سویه ‏های اشرشیاکلی (E.coli) به‏دست آمده از بستنی سنتی بر اساس پروفایل پروتئینی در شهر اصفهان
بررسی سویه ‏های اشرشیاکلی (E.coli) به‏دست آمده از بستنی سنتی بر اساس پروفایل پروتئینی در شهر اصفهان

مریم رنجبر؛ رضا ندائی نیا؛ محمد گلی؛ مصطفی مانیان؛ محمد رضا مراثی؛ منصور فیضی؛ نفیسه کارگران

دوره 5، شماره 17 ، خرداد 1395، ، صفحه 171-184

https://doi.org/10.22108/bjm.2016.20377

چکیده
  مقدمه: باکتری‏هایی که در مواد غذایی حضور دارند، تحت تأثیر فرآیندهای مختلف دمایی نظیر سرما و گرما قرار می‏گیرند. این موارد باعث ایجاد شوک در باکتری‏ها شده و آن‏ها را وادار به تولید پروتئین‏ها ...  بیشتر
شناسایی باکتری‏ های جنس Vibrio جداسازی شده از ماهی آکواریومی گوپی (Poecillia reticule) در استخرهای پرورش ماهی کاشان، اصفهان، ایران
شناسایی باکتری‏ های جنس Vibrio جداسازی شده از ماهی آکواریومی گوپی (Poecillia reticule) در استخرهای پرورش ماهی کاشان، اصفهان، ایران

سمیرا کیانی؛ نفیسه سادات نقوی؛ علیرضا نظری

دوره 4، شماره 16 ، اسفند 1394، ، صفحه 43-48

چکیده
  مقدمه: باکتری‏های گرم منفی از مهم‏ترین باکتری‏های بیماری‏زا برای موجودات دریایی از جمله ماهیان زینتی هستند. مواد و روش‏‏ ها: در این پژوهش گونه‏های Vibrio از ماهی زینتی گوپی در استخرهای پرورش ...  بیشتر
جداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاه مزگی و تعیین ویژگی‏ های پروبیوتیکی آن
جداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاه مزگی و تعیین ویژگی‏ های پروبیوتیکی آن

حجت اله زمانی

دوره 4، شماره 16 ، اسفند 1394، ، صفحه 97-108

چکیده
  مقدمه: پروبیوتیک‏ها میکروارگانیسم‏های زنده و غیر بیماری‏زایی هستند که اگر به تعداد کافی وارد بدن شوند، خواص سلامت بخش زیادی را برای میزبان به ارمغان می‌آورند. محصولات لبنی سنتی منبع مناسبی برای ...  بیشتر
غربال‏گری‏ لاکتوباسیل‏ های ‏بومی ایران از نظر تولید اسید لاکتیک و شناسایی سویه‏ های ‏برتر
غربال‏گری‏ لاکتوباسیل‏ های ‏بومی ایران از نظر تولید اسید لاکتیک و شناسایی سویه‏ های ‏برتر

فاطمه سلیمانی فرد؛ مریم قبادی دانا؛ زهرا پیراوی ونک

دوره 4، شماره 15 ، آذر 1394، ، صفحه 155-166

چکیده
  مقدمه: لاکتوباسیل‏ ها ‏دسته‏ای ‏از باکتری‏های ‏اسیدلاکتیک هستند که محصول نهایی تخمیر آن‏ها اسیدلاکتیک است. هدف از پژوهش حاضر،‏ انتخاب لاکتوباسیل‏های ‏بومی تولید کننده اسیدلاکتیک تک ...  بیشتر
ثبات اکسایشی چربی در شیر گاو و شیر سویا به‏ واسطه تخمیر با لاکتوباسیلوس پلانتاروم در طی دوره نگهداری در یخچال
ثبات اکسایشی چربی در شیر گاو و شیر سویا به‏ واسطه تخمیر با لاکتوباسیلوس پلانتاروم در طی دوره نگهداری در یخچال

سحر ترکی باغبادرانی؛ محمد رضا احسانی؛ مریم میرلوحی؛ حمید عزت پناه

دوره 4، شماره 14 ، شهریور 1394، ، صفحه 37-48

چکیده
  مقدمه: در سال‏های اخیر جایگزینی شیر سویا با شیر گاو به علت ویژگی‏های آنتی‏اکسیدانی در افراد مبتلا به بیماری‏های التهابی در مطالعات کلینیکی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. ‏این در حالی است که غیر ...  بیشتر
اثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیک، پروبیوتیک، اکسی تتراسیکلین و نئومایسین بر جمعیت باکتریایی کلی فرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبور عسل (Apismellifera L.)
اثرات تغذیه سطوح مختلف اسید استیک، پروبیوتیک، اکسی تتراسیکلین و نئومایسین بر جمعیت باکتریایی کلی فرم و لاکتوباسیل در شفیره زنبور عسل (Apismellifera L.)

عباسعلی قیصری؛ محمد بهجتیان

دوره 4، شماره 14 ، شهریور 1394، ، صفحه 93-100

چکیده
  مقدمه: عوامل محیطی و همچنین جیره غذایی از جمله مهم‏ترین عوامل تأثیرگذار بر جمعیت میکروبی دستگاه گوارش است. سیستم‏های ضد میکروبی بسیاری به طور طبیعی در زنبوران عسل و غذای آن‏ها وجود دارد. هدف از این ...  بیشتر
ردیابی ژن‏ های مولد انتروتوکسین در ایزوله‏ های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از ناگت مرغ در استان اصفهان به روش PCR
ردیابی ژن‏ های مولد انتروتوکسین در ایزوله‏ های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از ناگت مرغ در استان اصفهان به روش PCR

هاجر مداحی؛ ابراهیم رحیمی؛ محمد جلالی

دوره 4، شماره 13 ، خرداد 1394، ، صفحه 25-34

چکیده
  مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوسمولد انتروتوکسین به عنوان رایج‏ترین عامل مسمومیت غذایی استافیلوکوکی و به دنبال آن وقوع گاستروانتریت، اسهال و استفراغ شناخته شده است که وجود ژن‏های مولد انتروتوکسین در ...  بیشتر
بررسی امکان ایجاد تغییر در جوامع باکتریایی دستگاه گوارش ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) با استفاده از پربیوتیک مخمری
بررسی امکان ایجاد تغییر در جوامع باکتریایی دستگاه گوارش ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) با استفاده از پربیوتیک مخمری

رودابه روفچایی؛ سید حسین حسینی فر؛ منیره فیید

دوره 4، شماره 13 ، خرداد 1394، ، صفحه 93-104

چکیده
  مقدمه: باکتری‏های موجود در میکروبیوتای روده‏ای به جنس‏ها و گونه‏های مختلفی متعلق هستند که بخش زیادی از آن‏ها از دسته باکتری‏های گرم منفی هستند. با این حال در برخی از ماهی‏ها باکتری‏های گرم ...  بیشتر
جداسازی لاکتوباسیلوس پلانتاروم از ارقام مختلف زیتون بومی ایران و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن بر دو باکتری بیماری ‏زای خانواده انتروباکتریاسه
جداسازی لاکتوباسیلوس پلانتاروم از ارقام مختلف زیتون بومی ایران و بررسی فعالیت ضد میکروبی آن بر دو باکتری بیماری ‏زای خانواده انتروباکتریاسه

زرین دخت امامی؛ الهام خلیلیان؛ مائده شاه سنایی

دوره 4، شماره 13 ، خرداد 1394، ، صفحه 139-160

چکیده
  مقدمه: درمان با کمک میکروارگانیسم‏ها روشی نوین و در حال توسعه است که در این زمینه باکتری‏های پروبیوتیک به ویژه باکتری‏های اسیدلاکتیک نقش اساسی دارند. زیتون از گیاهان پربار و مفید بومی ایران و سرشار ...  بیشتر
مقایسه اثر لاکتوکوکوس لاکتیس و نیسین برای مهار رشد باکتری‏های بیماری‏زا در پنیر فتا ایرانی
مقایسه اثر لاکتوکوکوس لاکتیس و نیسین برای مهار رشد باکتری‏های بیماری‏زا در پنیر فتا ایرانی

سعید میردامادی؛ شادی آقا قزوینی

دوره 3، شماره 12 ، بهمن 1393، ، صفحه 79-92

چکیده
    مقدمه: در مطالعه حاضر اثرکشت باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس تولید کننده نیسین در کشت توام و نیسین استاندارد خالص بر باکتری‏های بیماری‏زای غذایی در محیط کشت و پنیر فتا ایرانی بررسی شد. در مقایسه لاکتوکوکوس ...  بیشتر
بررسی آلودگی محصولات مختلف لبنی عرضه شده در شهر اصفهان به قارچ‏های ساپروفیت
بررسی آلودگی محصولات مختلف لبنی عرضه شده در شهر اصفهان به قارچ‏های ساپروفیت

فاطمه فلاحی؛ محبوبه مدنی

دوره 3، شماره 11 ، آبان 1393، ، صفحه 59-70

چکیده
  مقدمه: قارچ‏ها به‏ویژه برخی از گونه‏های پنی سیلیوم و آسپرژیلوس از دلایل اصلی آلودگی محصولات لبنی هستند که به‏علت تولید مایکوتوکسین‏ها، سلامت عمومی جامعه و امنیت غذا را تهدید می‏کنند. هدف از ...  بیشتر
مطالعه فراوانی و مقاومت دارویی باکتری لاکتوکوکوس گارویه در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری
مطالعه فراوانی و مقاومت دارویی باکتری لاکتوکوکوس گارویه در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری

مسعود شهرانی؛ مهدی رئیسی؛ الهه تاج بخش

دوره 3، شماره 11 ، آبان 1393، ، صفحه 71-78

چکیده
  مقدمه: باکتری لاکتوکوکوس گارویه عامل بیماری لاکتوکوکوزیس در ماهی ‏است که قابلیت انتقال به انسان در صورت تماس یا مصرف ماهی آلوده را دارد. این عامل در سال‏های اخیر شیوع زیادی در مزارع پرورش ماهی داشته ...  بیشتر