مقایسۀ انواع روش‌های حفظ باکتری‌های اسید لاکتیک برای استفاده به‌صورت کشت آغازگر
مقایسۀ انواع روش‌های حفظ باکتری‌های اسید لاکتیک برای استفاده به‌صورت کشت آغازگر

نفیسه سادات نقوی؛ گلنوش رضائی زاده؛ فهیمه صرامی؛ منصوره سادات خیام نکویی؛ کیانوش خسروی دارانی

دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 77-94

https://doi.org/10.22108/bjm.2022.133007.1459

چکیده
  چکیدهمقدمه: در صنایع غذایی برای تولید انواع مختلف محصولات تخمیری از تک‌سویه‌ها یا مخلوط مزوفیل و ترموفیل باکتری‌های اسید لاکتیک به‌عنوان کشت‌های آغازگر استفاده می‌شود. نگهداری این کشت‌های آغازگر ...  بیشتر
بهینه‌سازی تولید اگزو پلی‌ساکارید سنتزشده توسط Lacticaseibacillus paracasei AS20(1) و پتانسیل آن به‌عنوان عامل ضدبیوفیلمی و ضدسرطانی
بهینه‌سازی تولید اگزو پلی‌ساکارید سنتزشده توسط Lacticaseibacillus paracasei AS20(1) و پتانسیل آن به‌عنوان عامل ضدبیوفیلمی و ضدسرطانی

الهه امینی؛ فاطمه سلیمی؛ سمیه ایمان پرست

دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 105-118

https://doi.org/10.22108/bjm.2022.133302.1465

چکیده
  چکیده مقدمه: اگزوپلی‌ساکاریدهای (EPSs) سنتزشده توسط باکتری‌های اسیدلاکتیک، پلی‌ساکاریدهایی با فعالیت‌های درمانی متنوع‌اند. EPSها به‌دلیل ایمن‌بودن می‌توانند در تهیه غذاهای فراسودمند به کار گرفته ...  بیشتر
The High Anti-cytotoxic Effects of Novel Lactobacillus Plantarum HBM-IAUF-1 and Lactococcus Lactis HBM-IAUF-8 against SK-BR-3 Breast Cancer Cell Line
The High Anti-cytotoxic Effects of Novel Lactobacillus Plantarum HBM-IAUF-1 and Lactococcus Lactis HBM-IAUF-8 against SK-BR-3 Breast Cancer Cell Line

زیبا هرندی؛ کیوان بهشتی مآل؛ رامش منجمی

دوره 9، شماره 36 ، دی 1399، ، صفحه 59-68

https://doi.org/10.22108/bjm.2020.121092.1266

چکیده
  Introduction: Recently, breast cancer therapy is challenging worldwide. The probiotics could be used as an alternative for breast cancer prohibition and treatment among which Lactic Acid Bacteria, LAB, have beneficial effects on host health. Materials and methods: Lactic acid bacteria were isolated from yogurt and cheese samples using bacterial culture on MRS ...  بیشتر
جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس برویس از سرکه بومی
جداسازی و شناسایی مولکولی باکتری لاکتوباسیلوس برویس از سرکه بومی

زینب ابراهیمی؛ ابوالقاسم اسماعیلی؛ طوبی السادات احمدی؛ حمید امامی؛ محمد ربانی

دوره 5، شماره 18 ، شهریور 1395، ، صفحه 95-106

https://doi.org/10.22108/bjm.2016.20386

چکیده
  مقدمه: سرکه یک چاشنی پرمصرف در سراسر جهان است که از مواد اولیه و روش‌های متفاوت برای تولید آن استفاده می‌شود. در ایران نیز انواع سرکه‌های طبیعی با استفاده از میوه‌های مختلف مانند انگور و سیب، بیشتر ...  بیشتر
جداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاه مزگی و تعیین ویژگی‏ های پروبیوتیکی آن
جداسازی باکتری Lactobacillus plantarum از پنیر سیاه مزگی و تعیین ویژگی‏ های پروبیوتیکی آن

حجت اله زمانی

دوره 4، شماره 16 ، اسفند 1394، ، صفحه 97-108

چکیده
  مقدمه: پروبیوتیک‏ها میکروارگانیسم‏های زنده و غیر بیماری‏زایی هستند که اگر به تعداد کافی وارد بدن شوند، خواص سلامت بخش زیادی را برای میزبان به ارمغان می‌آورند. محصولات لبنی سنتی منبع مناسبی برای ...  بیشتر
بررسی مقایسه‏ ای تغییرات باکتریایی دستگاه گوارش بچه ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus) متعاقب استفاده از پربیوتیک‏های گالاکتو و فروکتوالیگوساکارید
بررسی مقایسه‏ ای تغییرات باکتریایی دستگاه گوارش بچه ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus) متعاقب استفاده از پربیوتیک‏های گالاکتو و فروکتوالیگوساکارید

سید حسین حسینی فر؛ رودابه روفچایی

دوره 4، شماره 15 ، آذر 1394، ، صفحه 135-144

چکیده
  مقدمه: دست‏کاری میکروبیوتای روده‏ای به سمت باکتری‏های بالقوه مفید (پروبیوتیک‏ها) اثر مفیدی بر فیزیولوژی و سلامت ماهی دارد. پربیوتیک‏های مختلف ‏اثر متفاوتی بر میکروبیوتای روده‏ای دارند. در ...  بیشتر
بررسی امکان ایجاد تغییر در جوامع باکتریایی دستگاه گوارش ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) با استفاده از پربیوتیک مخمری
بررسی امکان ایجاد تغییر در جوامع باکتریایی دستگاه گوارش ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) با استفاده از پربیوتیک مخمری

رودابه روفچایی؛ سید حسین حسینی فر؛ منیره فیید

دوره 4، شماره 13 ، خرداد 1394، ، صفحه 93-104

چکیده
  مقدمه: باکتری‏های موجود در میکروبیوتای روده‏ای به جنس‏ها و گونه‏های مختلفی متعلق هستند که بخش زیادی از آن‏ها از دسته باکتری‏های گرم منفی هستند. با این حال در برخی از ماهی‏ها باکتری‏های گرم ...  بیشتر
اثر متابولیت‌های لاکتوباسیل‌های جدا شده از ماست‌های بو‌‌می استان چهار‌محال و بختیاری ‌علیه باکتری‏های بیماری‌زا‌
اثر متابولیت‌های لاکتوباسیل‌های جدا شده از ماست‌های بو‌‌می استان چهار‌محال و بختیاری ‌علیه باکتری‏های بیماری‌زا‌

سمیرا ابراهیمی علویجه؛ محمد رضا محزونیه؛ محسن مبینی دهکردی

دوره 2، شماره 5 ، فروردین 1392، ، صفحه 11-20

چکیده
    مقدمه: به علت اثرات مفید پروبیوتیک‌‏ها بر سلامت، این باکتری ‎ ‏ها به شکل‏ روز افزون به مواد لبنی و سایر مواد غذایی افزوده می‏شوند. لاکتوباسیل‌‏ها  از پر‌کاربرد‌ترین باکتری‌‏ها ...  بیشتر
جداسازی و بررسی میزان تولید اسید لاکتیک در لاکتوباسیلوس‏های بومی استان چهارمحال و بختیاری جداسازی شده از محصولات لبنی
جداسازی و بررسی میزان تولید اسید لاکتیک در لاکتوباسیلوس‏های بومی استان چهارمحال و بختیاری جداسازی شده از محصولات لبنی

الهام سرمست قهفرخی؛ محسن مبینی دهکردی؛ کیوان بهشتی مآل

دوره 1، شماره 3 ، آذر 1391، ، صفحه 41-52

چکیده
  مقدمه: قرن‏هاست که باکتری‏های اسیدلاکتیک در محصولات لبنی تخمیری به دلیل مشارکت در ایجاد عطر و طعم، بافت و در بسیاری موارد ‏خواص پروبیوتیکی اسفاده می‏‏شوند. از آن‏جایی که کشت‏های آغازگر لاکتیکی ...  بیشتر