بهینه‌سازی تولید و بررسی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و سمیت سلولی رنگدانۀ کاروتنوئیدی Cellulosimicrobium AZ
بهینه‌سازی تولید و بررسی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و سمیت سلولی رنگدانۀ کاروتنوئیدی Cellulosimicrobium AZ

عاطفه صالح بختیاری؛ زهرا اعتمادیفر؛ ماتیا سادات برهانی

دوره 10، شماره 40 ، دی 1400، ، صفحه 9-22

http://dx.doi.org/10.22108/bjm.2020.122647.1295

چکیده
  مقدمه: ریزموجودات اکسترموفیل مقاوم به اشعه می‌توانند میزان زیادی کاروتنوئید تولید کنند؛ باوجوداین، بهینه‌سازی تولید متابولیت‌های آنها برای اهداف تجاری با مقیاس وسیع ضروری است. هدف مطالعۀ حاضر، بررسی ...  بیشتر
بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و تجزیه و تحلیل فیتوشیمیایی عصارة قارچ‌های اندوفیت گیاه فندق (Corylus avellana L.)
بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی و تجزیه و تحلیل فیتوشیمیایی عصارة قارچ‌های اندوفیت گیاه فندق (Corylus avellana L.)

آرزو کاشانیان؛ ناصر پنجه که؛ فاختک طلیعی

دوره 10، شماره 38 ، تیر 1400، ، صفحه 41-55

http://dx.doi.org/10.22108/bjm.2020.124212.1315

چکیده
  مقدمه: قارچ‌های مختلف اندوفیت در بافت‌های گیاهی وجود دارند که منابع ارزشمندی برای رشد گیاهان هستند. این اندوفیت‌ها یک منبع بیولوژیکی غنی را برای کشف محصولات طبیعی جدید تشکیل می‌دهند. همچنین، قارچ‌های ...  بیشتر
جداسازی و شناسایی مولکولی سویه‌ای از دیتزیا ماریس مقاوم به اشعه UV و بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی رنگدانه
جداسازی و شناسایی مولکولی سویه‌ای از دیتزیا ماریس مقاوم به اشعه UV و بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی رنگدانه

نرجس زمانیان؛ زهرا اعتمادیفر

دوره 5، شماره 18 ، شهریور 1395، ، صفحه 83-94

http://dx.doi.org/10.22108/bjm.2016.20385

چکیده
  مقدمه: توانایی باکتری‌های مقاوم به اشعه برای بقا در برابر سطوح بالایی از اشعه فرابنفش وابسته به سیستم‌های ترمیم DNA و محصولات متابولیک اولیه و ثانویه است. بیوسنتز رنگدانه، فرصتی برای بقای باکتری در محیط‌های ...  بیشتر