حمیدرضا صمدلوئی؛ مریم کریمی روزبهانی؛ حامی کابوسی؛ ناصر فرخی
دوره 4، شماره 16 ، زمستان 1394، ، صفحه 77-86
چکیده
مقدمه: در این پژوهش تولید آلفا امیلاز از گونه باکنتری باسیلوس آمیلوفاسینس ATCC23350 بررسی و بهینه شد. مواد و روش ها: منابع کربنی، پروتئینی و تعداد سلولهای تثبیت شده در تولید آلفا امیلاز به روش یک آزمون ...
بیشتر
مقدمه: در این پژوهش تولید آلفا امیلاز از گونه باکنتری باسیلوس آمیلوفاسینس ATCC23350 بررسی و بهینه شد. مواد و روش ها: منابع کربنی، پروتئینی و تعداد سلولهای تثبیت شده در تولید آلفا امیلاز به روش یک آزمون در یک مرحله (One factor at a time) بررسی شد. در مرحله بعد تولید آنزیم از سلولهای تثبیت شده به روش آماری سطح پاسخ (Response surface methodology) بهینهسازی شد. نتایج: فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز از سلولهای تثبیت شده باسیلوس در محیط کشت پپتن و نشاسته برنج افزایش یافت. با بهینهسازی به روش سطح پاسخ یک مدل ریاضی بهدست آمد که نشان داد در سطح 35/139 گرم در لیتر نشاسته برنج و 80 گرم در لیتر پپتن بهینه فعالیت آلفا آمیلاز 205 واحد در میلیلیتر بهدست آمد. بحث و نتیجه گیری: مدل آماری نتیجه در خور توجهی در بهینهسازی عوامل در تولید حداکثری آنزیم آلفا آمیلاز از گونه Bacillus amyloliquefaciens داشت و نشان داد که حداکثر متغییرها در حداقل آزمون با این روش آماری قابل انجام است. بهینهسازی باعث افزایش در خور توجه در فعالیت آنزیمی داشت؛ به طوریکه فعالیت آنزیمی برای نخستین بار نسبت به حالت پایه 90 درصد و از 25 به 225 واحد در میلیلیتر محیط کشت افزایش یافت.