رویا دانش آذری؛ محمد رعایایی؛ حسین نجف زاده
دوره 3، شماره 10 ، تابستان 1393، ، صفحه 27-36
چکیده
مقدمه : بسیاری میکروارگانیسمها همچون قارچها، باکتریها و مخمرها به طور ذاتی توانایی تولید ویتامینها از جمله ویتامین B2 یا ریبوفلاوین را دارند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف جداسازی و غربالگری ...
بیشتر
مقدمه : بسیاری میکروارگانیسمها همچون قارچها، باکتریها و مخمرها به طور ذاتی توانایی تولید ویتامینها از جمله ویتامین B2 یا ریبوفلاوین را دارند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف جداسازی و غربالگری مخمرهای تولیدکننده ریبوفلاوین از منابع مختلف خاک، برگ و میوهها انجام شد. مواد و روشها: نمونههایی از برگ، خاک درختان و نیز انواع میوهها به منظور بررسی حضور مخمرها و توانایی تولید ریبوفلاوین توسط آنها تهیه شد. پس از خالص و غنیسازی نمونهها، به منظور سنجش احتمالی تولید ریبوفلاوین از روشهای اسپکتروفتومتر، کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا استفاده شد. در انتها، شناسایی جدایه برتر انتخابی با استفاده از تکنیکهای رایج ریختشناسی، بیوشیمیایی و مولکولی انجام شد. نتایج: در این تحقیق، 26جدایه مخمری از نمونههای محیطی جداسازی شد که 6 جدایه توانایی تولید ریبوفلاوین را نشان دادند. نتایج شناسایی جدایه برتر انتخابی بهوسیله ویژگیهای بیوشیمیایی و فنوتیپی مشخص کرد که این جدایه وابسته به مخمر کلاویسپورا لوسیتانیا است و با توجه به جداسازی آن از میوه شلیل، این جدایه، کلاویسپورا لوسیتانیا جدایه N3 (شماره ثبت ژن: JQ586258 ) نامگذاری شد. بحث و نتیجهگیری: تنها یک جدایه از 6 جدایه تولیدکننده، بررسی و شناسایی نهایی شد ولی بر رسی روی سایر جدایه هانشان داد که23 در صدآن ها توان تولید را دارند. این نتیجه موید این مطلب است که کشور ایران پتانسیل لازم برای جدا سازی مخمرهای تولید کننده ریبو فلاوین را دارد.