مجتبی بنیادیان؛ حمدالله مشتاقی؛ لعیا محمد تقیپور
چکیده
مقدمه: عفونتهای گوارشی ناشی از سویههای وروتوکسینزای باکتری اشریشیا کلی در دهههای اخیر شناسایی شده است. اشریشیا کلیO157:H7 مهمترین سروتیپ از این گروه است که موجب اسهال خونی و سندرم همولیتک اورمیک در ...
بیشتر
مقدمه: عفونتهای گوارشی ناشی از سویههای وروتوکسینزای باکتری اشریشیا کلی در دهههای اخیر شناسایی شده است. اشریشیا کلیO157:H7 مهمترین سروتیپ از این گروه است که موجب اسهال خونی و سندرم همولیتک اورمیک در انسان میشود. این مطالعه به منظور شناسایی سویههای وروتوسینزای باکتری اشریشیا کلی جداشده از سبزیجات و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها طراحی و اجرا شد. مواد و روشها: 500 نمونه سبزیجات عرضه شده در شهرکرد به طور تصادفی از مغازههای خرده فروشی سطح شهر جمع آوری شد. آزمونهای میکروبیولوژی و بیوشیمیایی به منظور جداسازی باکتری اشریشیا کلی روی نمونهها انجام شد. آزمون زنجیرهای پلیمراز برای شناسایی ژنهای stx1, stx2, eaeو rbfE روی جدایهها انجام و همچنین مقاومت آنتیبیوتیکی جدایهها نسبت به آنتیبیوتیکها به روش دیسک انتشاری ارزیابی شد. نتایج: نتایج نشان داد که از میان 25 باکتری اشرشیا کلی جدا شده 40 درصد واجد ژن eaeA ، 12 درصد واجد ژن STx2 و 4 درصد واجد هر دو ژن بودند. هیچیک از جدایهها واجد ژنهای rfbE، H7 و Stx1نبودند. آزمونهای آنتیبیوگرام نشانگر مقاومت بالای جدایهها در برابر جنتامایسین و سفوتوکسیم بود. بحث و نتیجهگیری: حضور سویههای وروتوکسینزای باکتری اشریشیا کلی در سبزیجاتو مقاومت بالای جدایهها در برابر آنتیبیوتیکها میتواند یک خطر بالقوه برای بهداشت انسان باشد.