مقایسۀ انواع روش‌های حفظ باکتری‌های اسید لاکتیک برای استفاده به‌صورت کشت آغازگر
مقایسۀ انواع روش‌های حفظ باکتری‌های اسید لاکتیک برای استفاده به‌صورت کشت آغازگر

نفیسه سادات نقوی؛ گلنوش رضائی زاده؛ فهیمه صرامی؛ منصوره سادات خیام نکویی؛ کیانوش خسروی دارانی

دوره 11، شماره 44 ، دی 1401، ، صفحه 77-94

https://doi.org/10.22108/bjm.2022.133007.1459

چکیده
  چکیدهمقدمه: در صنایع غذایی برای تولید انواع مختلف محصولات تخمیری از تک‌سویه‌ها یا مخلوط مزوفیل و ترموفیل باکتری‌های اسید لاکتیک به‌عنوان کشت‌های آغازگر استفاده می‌شود. نگهداری این کشت‌های آغازگر ...  بیشتر
بررسی تأثیر سدیم‌آزید و اسید نیترو بر خصوصیات مورفولوژیکی موناسکوس‌پورپورئوس و تولید رنگدانه
بررسی تأثیر سدیم‌آزید و اسید نیترو بر خصوصیات مورفولوژیکی موناسکوس‌پورپورئوس و تولید رنگدانه

ریحانه کلاهدوزان؛ مهشید جهادی؛ نفیسه سادات نقوی؛ محمدعلی ضیا

دوره 10، شماره 39 ، مهر 1400، ، صفحه 13-28

https://doi.org/10.22108/bjm.2021.125043.1327

چکیده
  مقدمه: موناسکوس‌پورپورئوس یک قارچ آسکومیست رشته‌ای است که توانایی تولید رنگدانه‌های طبیعی را دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر عوامل شیمیایی جهش‌زای سدیم‌آزید و اسید نیترو بر مورفولوژی قارچ موناسکوس‌پورپورئوس ...  بیشتر
مطالعه تجزیه نفت خام با کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی و تولید متانوئیک اسید و بیوسورفکتانت توسط جدایه سودوموناس
مطالعه تجزیه نفت خام با کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی و تولید متانوئیک اسید و بیوسورفکتانت توسط جدایه سودوموناس

سمیه کاظم زاده؛ نفیسه سادات نقوی؛ زرین دخت امامی کرونی؛ مسعود فولادگر

دوره 8، شماره 31 ، مهر 1398، ، صفحه 81-92

https://doi.org/10.22108/bjm.2020.120421.1252

چکیده
  مقدمه: استفاده از بیوسورفکتانت‌ها به‌دلیل مزایایی نظیر سمیت پایین، تخریب پذیری زیستی و مؤثر بودن آن‌ها در محدوده وسیعی از pH و دما افزایش چشمگیری داشته است. زیست پالایی استراتژی کاهش یا حذف ترکیبات ...  بیشتر