بهینه‌سازی محیط‌کشت مخمر ساکارومایسس سروزیه با استفاده از شربت گلوکز و عصارۀ خیساندۀ ذرت
1. بهینه‌سازی محیط‌کشت مخمر ساکارومایسس سروزیه با استفاده از شربت گلوکز و عصارۀ خیساندۀ ذرت

راضیه رباط جزی؛ مهرداد آذین؛ نوشین سهرابی

دوره 9، شماره 35 ، پاییز 1399، ، صفحه 29-39

http://dx.doi.org/10.22108/bjm.2020.118286.1218

چکیده
  مقدمه: ساکارومایسس سروزیه، مخمر اصلی در صنعت نانوایی است که در سراسر جهان استفاده می‌شود. ملاس یکی از پرکاربردترین منابع کربن برای تهیۀ محیط‌کشت مخمر نان است. طی سال‌های اخیر و با‌توجه‌به گسترش صنعت ...  بیشتر
تولید صمغ زانتان توسط سویه بومی باکتری زانتوموناس سیتری در محیط آب پنیر وارزیابی خصوصیات فیزیکو شیمیایی آن
2. تولید صمغ زانتان توسط سویه بومی باکتری زانتوموناس سیتری در محیط آب پنیر وارزیابی خصوصیات فیزیکو شیمیایی آن

رویا مروج؛ سید مهدی علوی؛ مهرداد آذین؛ علی هاتف سلمانیان

دوره 8، شماره 30 ، تابستان 1398، ، صفحه 69-79

http://dx.doi.org/10.22108/bjm.2019.115766.1185

چکیده
  مقدمه: زانتان یک پلی‌ساکارید خارج سلولی است که توسط باکتری زانتوموناس تولید می شود. به دلیل ویسکوزیته بالا و دیگر خواص منحصر به فرد، این صمغ در صنایع مختلف کاربرد دارد. از این رو، جهت تولید صمغ زانتان ...  بیشتر
جداسازی و شناسایی سویه‌های بومی مولد فیتاز و بهینه‌سازی تولید آنزیم در آنها
3. جداسازی و شناسایی سویه‌های بومی مولد فیتاز و بهینه‌سازی تولید آنزیم در آنها

مسعود محمدی؛ مهرداد آذین؛ مهسا صدیقی

دوره 6، شماره 23 ، پاییز 1396، ، صفحه 109-118

http://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21667

چکیده
  مقدمه: فیتاز، افزودنی مهم تغذیه‌ای برای افزایش دسترسی به فسفر است. منابع میکروبی شامل باکتری‌ها، قارچ‌ها و مخمرها از بهترین منابع تولید‌کننده فیتاز هستند. شناسایی و به‌کارگیری فیتاز جدا‌شده از ریزموجودات ...  بیشتر
مقایسه تولید سلولاز در سلول‌های جهش‌یافتۀ Trichoderma parceramosume PTCC5140
4. مقایسه تولید سلولاز در سلول‌های جهش‌یافتۀ Trichoderma parceramosume PTCC5140

هدی نوری؛ طاهره سجادی؛ مهرداد آذین

دوره 6، شماره 22 ، تابستان 1396، ، صفحه 1-13

http://dx.doi.org/10.22108/bjm.2017.21562

چکیده
  مقدمه: سلولز فراوان­ترین پلیمر زیستی در طبیعت است. کمپلکس آنزیمی سلولاز از سه آنزیم اندوگلوکاناز، سلوبیوهیدرولاز و β-گلوکوزیداز تشکیل شده است. گلوکز آزادشده از هیدرولیز آنزیمی سلولز به‌عنوان یک ...  بیشتر
افزایش میزان تولید آنزیم گزیلاناز از باسیلوس موجاونسیس با استفاده از روش جهش‏زایی تصادفی
5. افزایش میزان تولید آنزیم گزیلاناز از باسیلوس موجاونسیس با استفاده از روش جهش‏زایی تصادفی

شکوفه غازی؛ مهرداد آذین؛ عباس اخوان سپهی

دوره 3، شماره 11 ، پاییز 1393، ، صفحه 21-36

چکیده
  مقدمه: افزایش میزان تولید آنزیم گزیلاناز از منابع میکروبی همواره مورد توجه پژوهشگران بوده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل جهش‏زای القایی کلاسیک بر افزایش میزان تولید آنزیم گزیلاناز باسیلوس ...  بیشتر
جهش‏زا‏‏یی توسط UV و اسید نیترو برای افزایش تولید رنت در Rhizomucor miehei
6. جهش‏زا‏‏یی توسط UV و اسید نیترو برای افزایش تولید رنت در Rhizomucor miehei

ناصر تاجیک؛ مهرداد آذین؛ مسعود فلاحپور؛ رضوان پوراحمد

دوره 3، شماره 10 ، تابستان 1393، ، صفحه 1-12

چکیده
    مقدمه : در این تحقیق، تکنیک جهش و انتخاب، برای افزایش تولید رنت ‏(‏آنزیم دلمه کننده شیر) ‏در ریزوموکور میه هی استفاده شد. جهش و انتخاب، تکنیکی برای اصلاح سویه‏ها‏ی میکروبی است ‏که طی آن، با ...  بیشتر
بهینه‌سازی تولید بیواتانول از باگاس نیشکر پیش تیمار اسیدی شده با به کارگیری پیکیا استیپیتیس
7. بهینه‌سازی تولید بیواتانول از باگاس نیشکر پیش تیمار اسیدی شده با به کارگیری پیکیا استیپیتیس

محسن آهی؛ مهرداد آذین؛ سید عباس شجاع الساداتی؛ ابراهیم واشقانی فراهانی؛ محسن نصرتی

دوره 3، شماره 9 ، بهار 1393، ، صفحه 11-20

چکیده
    مقدمه: به علت محدود بودن سوخت‌های فسیلی و مصرف روز افزون آن‏ها‏، ‏تولید سوخت‌های زیستی مایع از اهمیت بالایی برخوردار است. ‏استفاده از مواد اولیه­ای که مصرف غذایی نداشته باشند، ‏مانند مواد ...  بیشتر